ΑΘΗΝΑ: Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗΣ ΠΟΛΗΣ

Είναι σαββατοκύριακο, ο ήλιος φωτίζει την πόλη απ’ άκρη σε άκρη… Η δουλειά, το διάβασμα, η εξεταστική και κάθε υποχρεωτική ασχολία παραμερίζεται προσωρινά, καιρός για καφέ! Ή έστω βόλτα!

Εσύ πού θα προτιμήσεις να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου: Σε κάποιο γνωστό στέκι σου ή να εξερευνήσεις την πόλη;

Η Αθήνα κρύβει “μυστικά” που σε καλούν να τα αναζητήσεις και να τα ανακαλύψεις. Μυστικές συνοικίες, μαγαζιά, ακόμα και άνθρωποι… Αλήθεια, πώς μπορείς να νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα σ’ αυτή την πόλη; Ή ότι βαριέσαι να τα δεις; Κάτι τέτοιο δεν μπορεί ποτέ να ισχύει. Και κίνητρο να μην υπάρχει, σίγουρα η πόλη παρέχει από μόνη της το λόγο να την επισκεφτείς: σου δίνει άπειρες επιλογές, από έναν χαλαρό καφέ μέχρι επίσημο μεσημεριανό τραπέζι, από brunch μέχρι βραδινό. Και το καλύτερο είναι ότι δίνει επίσης οικονομικές λύσεις για όλα τα βαλάντια: από πολύ οικονομικές τιμές μέχρι και πολύ ακριβές επιλογές. Αυτός που ψάχνει, ανταμείβεται! Υπάρχουν τόσοι οδηγοί για την πόλη, τόσα περιοδικά, τόσα αφιερώματα, τόσες κριτικές στο διαδίκτυο, που αναμφίβολα σου δίνουν λύσεις για έξοδο προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα γούστα σου. Αλλά ακόμα και αν βαριέσαι να ψάξεις αυτά, και μόνο οι δημοσιεύσεις στα social medias είναι αρκετές να σε παρακινήσουν να δεις τις ομορφιές κάθε μέρους!!!

Γιατί λοιπόν να μένεις στο στέκι; Καλό χρυσό, αλλά όχι για μια ιδιαίτερη μέρα, ηλιόλουστη, σχετικά ζεστή για χειμώνα, που η διάθεση φτιάχνει! Το να μένεις πιστός/ή σε μία επιλογή είναι μια ασφαλής λύση, αλλά κατά τη γνώμη μου μόνο για τις μέρες εκείνες που δεν έχεις διάθεση ή χρήματα να ξοδέψεις, ή απλά βαριέσαι να κάνεις την αλλαγή, ή δεν έχεις χρόνο λόγω πίεσης από κάποια υποχρέωση!

Για τις άλλες περιπτώσεις όμως, προτείνω να κάνεις την κίνησή σου και να γνωρίσεις την Αθήνα!!! Και βεβαίως όπου και αν μένεις, είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη είτε σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας, μη διστάσεις να βάλεις λίγη “περιπέτεια” στη μέρα σου! Ακόμα και ο πιο απαιτητικός θα ικανοποιηθεί!

Εξάλλου σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Απόλαυσε τό!!!

“…Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·”…

(Καβάφης, Ιθάκη)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s